Tam konijnbout – standaardrecept
Ingrediënten
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur
Ingrediënten
4 konijnbouten, 2 tl tijm, zout, peper, 60 g boter en 1 dl donker bier of 1 dl rode wijn.
Bereiding
Bestrooi de konijnbouten met de tijm, zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Plaats de deksel schuin en voeg het vocht toe. Braad het geheel 60-90 minuten per kg, afhankelijk leeftijd en gewicht konijnbouten. Keer de bouten regelmatig en bedruip ze met het braadvocht.
Tip
Bestrooi konijnbouten met konijnkruiden en voeg 2 tl mosterd toe.
Serveertip
Konijn, gekookte peultjes met spekblokjes en gepofte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
Bereidingswijze
Terug naar overzicht