Tam konijn uit Italië
Ingrediënten
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur
Ingrediënten
tam konijn in delen, zout, peper, 2 el olijfolie, 25 g boter, 2 uien, 4 vleestomaten of 2 dl gezeefde tomaten, 1 el oregano, 1 dl rode wijn, 1 tl tijm en 2 el bloem.
Bereiding
Bestrooi de konijndelen met zout en peper. Verwarm de olie met de boter in een braadpan en bak hierin het konijn rondom bruin. Voeg de gehakte uien, de tomaten in partjes, de oregano, de wijn en de tijm toe. Sluit de pan en stoof het geheel gedurende 60 minuten. Meng de bloem aan met water of wijn en bind hiermee de saus. Maak het gerecht op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg 1 el pesto (basilicumsaus) en 10 ontpitte olijven toe.
Serveertip
Konijn in Italiaanse saus, salade, gekookte pasta en Italiaanse wijn.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
Bereidingswijze
Terug naar overzicht