Tam konijn – standaardrecept
Ingrediënten
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur
Ingrediënten
tam konijn in delen, zout, peper en 50 g boter of margarine.
Bereiding
Bestrooi de konijndelen met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het konijn rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het geheel 60-70 minuten. Voeg zonodig wat vocht toe en keer de konijndelen regelmatig. Maak jus door water, bouillon of wijn aan het braadvocht toe te voegen.
Tip
Gebruik konijnkruiden.
Serveertip
Konijn met gestoofde bietjes, appelcompôte en gebakken aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
Bereidingswijze
Terug naar overzicht