Kalkoendij – standaardrecept
Ingrediënten
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten
Ingrediënten
1-2 kalkoendijen, zout, peper, paprikapoeder, 40 g boter en 1½ dl vruchtensap.
Bereiding
Bestrooi de kalkoendijen met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel 45 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Neem de kalkoen uit de pan, voeg het sap toe en roer de aanbaksels los.
Tip
Vraag de poelier naar ontbeend kalkoendijvlees.
Serveertip
Kalkoen, gekookte spinazie met partjes ei en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
Bereidingswijze
Terug naar overzicht