Hollandse kippenvleugels met hete bliksem
Ingrediënten
-12 kippenvleugels
-1 kg kruimige aardappels, geschild
-3 zure appels en 1 zoete appel, geschild
-zout en peper uit de molen
-2 eetl. speculaas- of koekkruiden
-(olijf)olie om te roerbakken
-1 grote gepelde ui, gehalveerd in schijven
-125 g spek in reepjes
-2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
-nootmuskaat
–oven op 180 °C
-grote kookpan
-ovenbakplaat met bakpapier
-hapjespan
-pureestamper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de aardappels en de appels in gelijke stukken en vul hiermee de kookpan.
Voeg water met wat zout toe en kook alles in circa 20 minuten gaar.
Bestrooi de kippenvleugels rondom met de speculaaskruiden, peper en zout.
Of gebruik een stuk folie om de kip rondom goed te kruiden.
Verdeel de kip over de bakplaat en zet die middenin de warme oven.
Bak de kip in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Roerbak de ui, het spek en de paprika’s in een beetje olie in de hapjespan.
Giet vervolgens de aardappelen en de appels af en bewaar wat kookvocht.
Stamp dit fijn en voeg wat kookvocht toe, zodat je een mooie smeuïge puree krijgt.
Maak de stamppot op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Roer er het uimengsel doorheen.
Serveer de kippenvleugels met de hete bliksem
Terug naar overzicht