Hertengoulash
Ingrediënten
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur
Ingrediënten
600 g hertenpoulet, ½ l rode wijn, 2 uien, 2 goudrenetten, 1 tl laurierpoeder, 1 tl kruidnagelpoeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kaneel, 1 el ketjap benteng manis, 1 tl hete paprikapoeder of Spaanse peper, 3 sneden ontbijtkoek, bloem, 3 el olijfolie, zout en peper.
Bereiding
Snijd de poulet klein of vraag dit de poelier. Maak een marinade van de wijn, de gehakte uien en de kruiden. Laat het vlees hierin, onder af en toe keren, gedurende ± 12 uur in de koelkast staan. Zeef de marinade, bewaar deze en neem het hertenvlees eruit. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin het hertenvlees met de uien rondom bruin. Voeg de geschilde appelen in partjes, de marinade, de ketjap, de koek in blokjes toe en sluit de pan. Stoof dit gedurende ± 90 minuten. Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak dit op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg 1 el mosterd toe bij het stoven en gebruik de snelkookpan.
Serveertip
Hertengoulash met gestoofde paprika’s en gekookte rijst.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
Bereidingswijze
Terug naar overzicht