Hertenbiefstukjes in roomsaus
Ingrediënten
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minuten
Ingrediënten
4 hertenbiefstukjes, 2 dl slagroom, 50 g boter of margarine, zout en peper.
Bereiding
Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper. Verwarm 30 g boter in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Neem ze uit de pan, voeg de overige boter toe en verwarm dit opnieuw. Bak de biefstukjes aan beide zijden bruin en reken ± 2-3 minuten aan iedere kant. Neem de hertenbiefstukjes uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal. Giet de room in de pan en verwarm het geheel al roerende tot dit gebonden is.
Tip
Maak de saus op smaak met peper en voeg zeer dun gesneden paprikareepjes toe.
Serveertip
Gebakken hertenbiefstukjes in roomsaus, gekookte broccoli, stoofpeertjes en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
Bereidingswijze
Terug naar overzicht