Hertenbiefstuk met mango-cranberrysaus

Ingrediënten

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 hertenbiefstukjes, 4 pimentkorrels, 4 peperkorrels, 4 jeneverbessen, sap van 2 citroenen, ½ dl witte wijn, 3 el honing, 2 mangos, 4 el olie, 2 dl cranberrycompôte, 2 el gembersiroop, 25 g boter of margarine en zout.

Bereiding

Neem de biefstukjes 10 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. Plet de piment, de peper en de jeneverbessen in een vijzel en wrijf hiermee het vlees in. Verwarm het citroensap met de wijn en de honing in de sauspan. Voeg de geschilde mango in blokjes toe, neem de pan van de warmtebron en laat de mango hierin staan. Verwarm de olie in de koekenpan en bak hierin de biefstuk aan beide zijden mooi bruin. Bestrooi tijdens het bakken met zout. Reken ± 3-4 minuten baktijd per kant. Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm (b.v. aluminiumfolie). Voeg de cranberrycompôte, de gemberstroop en de mangosaus al roerende toe aan het bakvet. Kook dit in en voeg de boter in stukjes al kloppende toe. Maak dit op smaak af met zout.

Tip

Vervang hertenbiefstuk door rollade van hertenvlees die naar keuze rood, medium-half doorbakken of a point-rosé wordt geserveerd.

Serveertip

Serveer de biefstuk met de mango-cranberrysaus, gekookte bloemkool of romanesco (torentjes bloemkool) en gebakken aardappelwafeltjes. Heerlijk met een geurige Australische rode wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.

Bereidingswijze


Terug naar overzicht