Drumsticks in zoetzure tomatensaus – eenpansgerecht

Ingrediënten

  • 8 drumsticks
  • zout
  • peper
  • 35 g boter
  • 2 uien
  • 3 vleestomaten
  • 2 tl knoflooksap
  • 350 g witte rijst
  • 3 el maïzena
  • 2 el ketjap benteng manis
  • 3 el tomatenketchup
  • 2 el gehakte gember
  • 1 el gemberstroop en peterselie.

Bereidingswijze

  • Bestrooi de drumsticks met zout en peper
  • Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin
  • Voeg de gehakte uien, de ontvelde tomaten in partjes, het knoflooksap bij de kip en verwarm dit 25 minuten
  • Kook de rijst gaar op de bekende wijze
  • Meng de maïzena met de ketjap
  • Voeg dit met de ketchup en de gember met de stroop toe aan de pan
  • Verwarm dit 10 minuten en schep dan de gare rijst door het kipgerecht of serveer de rijst apart
  • Garneer met de fijngeknipte peterselie.

Tip:

Vervang de drumsticks door vier kippenpoten en reken dan een bereidingstijd van ± 50 minuten. Varieer in het gebruik van witte en zilvervliesrijst.
Serveertip: Kip met gekookte romanesco (bloemkool) en komkommersla.


Terug naar overzicht