Drumsticks in zoetzure tomatensaus – eenpansgerecht
Ingrediënten
- 8 drumsticks
- zout
- peper
- 35 g boter
- 2 uien
- 3 vleestomaten
- 2 tl knoflooksap
- 350 g witte rijst
- 3 el maïzena
- 2 el ketjap benteng manis
- 3 el tomatenketchup
- 2 el gehakte gember
- 1 el gemberstroop en peterselie.
Bereidingswijze
- Bestrooi de drumsticks met zout en peper
- Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin
- Voeg de gehakte uien, de ontvelde tomaten in partjes, het knoflooksap bij de kip en verwarm dit 25 minuten
- Kook de rijst gaar op de bekende wijze
- Meng de maïzena met de ketjap
- Voeg dit met de ketchup en de gember met de stroop toe aan de pan
- Verwarm dit 10 minuten en schep dan de gare rijst door het kipgerecht of serveer de rijst apart
- Garneer met de fijngeknipte peterselie.
Tip:
Vervang de drumsticks door vier kippenpoten en reken dan een bereidingstijd van ± 50 minuten. Varieer in het gebruik van witte en zilvervliesrijst.
Serveertip: Kip met gekookte romanesco (bloemkool) en komkommersla.
Terug naar overzicht