zomerse salade met gemarineerde kip

Ingrediënten

-4 ontbeende kippendijen (of 4 halve kipfilets)

-marinade:
-2 theel. sambal oelek,
-1½ dl ketjap manis (zoet)
-1 geperst teentje knoflook
-1 theel. gemberpoeder of djahé

salade:
-komkommer
-1 rijpe avocado
-rode en gele cherrytomaatjes
-frisée sla
-veldsla
-1 eetl. citroensap
-100 g gezouten cashewnoten

dressing:
-1 dl olijfolie
-2 eetl. citroen- of limoensap
-1 theel. honing

Nodig:

-barbecue of grill, plank

-scherp glad mes

-kom met deksel of plasticfolie

-vergiet of zeef

Bereidingswijze

Steek de barbecue op tijd aan.
Snijd de kip in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm en leg ze in de kom.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en voeg die toe.
Sluit de kom met een deksel of gebruik folie.
Laat de kip ca. 2 uur in de koelkast staan.
Keer de kip zo nu en dan.
Neem de kip uit de marinade en laat uitlekken.
Bak de kip in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar op de barbecue.
Gebruik aluminiumfolie onder de kip als het te hard gaat.
Schil de komkommer en de avocado en snijd ze in stukjes.
Halveer de tomaatjes met een scherp mes.
Vul de schaal met (gesneden) sla, de komkommer, de avocado en de tomaatjes.
Maak de dressing en voeg deze en de kip toe aan de salade en meng alles goed.
Garneer met de cashewnoten.


Terug naar overzicht