Konijnbouten in paprikaroomsaus
Ingrediënten
Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten
Ingrediënten
4 konijnbouten, ½ tl kruidnagelpoeder, ½ tl laurierpoeder, zout, peper, 60 g boter, 1 prei, 1 rode en groene paprika, 1 el honing en 1 bekertje crème fraiche.
Bereiding
Bestrooi de konijnbouten met de kruidnagel- en laurierpoeder, zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee. Vervolgens de kleingesneden paprika’s, de honing en braad het geheel gedurende ± 60 minuten. Voeg de crème fraiche toe en verwarm het geheel nog 5 minuten.
Tip
Vervang rode en groene door gele en oranje paprika en voeg een scheutje rode wijn toe.
Serveertip
Konijn met witlofsalade en gebakken aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
Bereidingswijze
Terug naar overzicht