Hertenbiefstuk met bospaddenstoelen
Ingrediënten
Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten
Ingrediënten
4 hertenbiefstukjes, 2 el olie, 1 rode ui of 4 sjalotten, 250 g bospaddenstoelen, 2 tl escargotkruiden, 30 g boter of margarine, zout, peper, 2 dl slagroom en gepelde walnoten.
Bereiding
Neem de biefstuk 10 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. Verwarm 1 el olie in de sauspan en roerbak hierin de gehakte uien. Voeg de eventueel in plakjes gesneden paddenstoelen en de kruiden toe en verwarm dit 5 minuten. Verwarm de boter met de overige olie in de koekenpan. Bak hierin de biefstuk aan beide zijden mooi bruin. Bestrooi tijdens het bakken met zout en grofgemalen peper. Reken ± 3-4 minuten baktijd per kant. Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm (b.v. aluminiumfolie). Giet de room in de pan en laat dit al roerende uitbruisen en inkoken. Voeg dan de paddenstoelen toe.
Tip
Door een combinatie van boter of margarine met een scheutje olijf- of zonnebloemolie is het bakvet hoger te verhitten en schroeit het vlees mooi bruin.
Serveertip
Serveer de biefstuk met de paddenstoelen en garneer met de noten. Heerlijk met gekookte spruitjes, gebakken aardappelkroketjes, stoofpeertjes en rode Châteauneuf-du-Pape wijn.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
Bereidingswijze
Terug naar overzicht